Zonnepanelen te koop

Zonnepanelen te koopVoor de aanschaf van één of meerdere zonnepanelen kan men naar een leverancier gaan die de nieuwste modellen verkoopt. Vaak verkoop een dergelijk bedrijf ook alle toebehoren die men nodig heeft bij het monteren en installeren van het systeem. Maar ook kan men er terecht voor meetstations en omvormers. De keuze is dikwijls vrij groot waardoor er altijd wel een passend systeem te vinden is voor de situatie waarin men de panelen wil gaan plaatsen.

overstappen banner

 

Gebruikte zonnepanelen kopen

Hoewel bij een dergelijke leverancier vaak alles wat men nodig heeft in één keer kan afnemen zijn de prijzen er meestal erg hoog. Wil men toch een zonnepaneel met alle toebehoren kopen maar er niet te veel voor betalen dan kan men wellicht een reeds gebruikt exemplaar aanschaffen. Door advertenties in kranten en op tweedehandssites op het internet af te speuren kan men zo nu en dan op voordelige systemen kunnen stuiten.

 

Nieuwe zonnepanelen kopen

De vraag is dan echter of het systeem betrouwbaar is en of men daadwerkelijk krijgt wat er aangeboden wordt. Bovendien wordt er op gebruikte systemen doorgaans geen garantie meer verstrekt en kan men er vaak ook geen subsidie meer voor aanvragen. De uiteindelijke kosten voor de zonnepanelen en de rest van de installatie kunnen dan alsnog fors oplopen.
Verder dient men er rekening mee te houden dat de verkopers van gebruikte zonnepanelen niet bevoegd zijn om de installatie van het systeem uit te voeren. Men dient dus een erkend installateur in de arm te nemen om het aangeschafte systeem alsnog te kunnen plaatsen. Dit zal wederom kosten met zich meebrengen.

samenom banner