Zonnepanelen toepassingen

Vanaf het begin van de architecturale geschiedenis heeft het zonlicht al invloed gehad op de ontwerpen van gebouwen. Als eerste werd er door de oude Grieken en Romeinen gebruik gemaakt van geavanceerde zonnearchitectuur en stadsplanning. In de regel oriƫnteerden zij hun gebouwen in zuidelijk richting zodat ze meer licht en warm op konden vangen,.

overstappen banner

Vandaag de dag wordt zonnearchitectuur nog steeds toegepast. Men gebruikt computermodellen om gebouwen zo te ontwerpen dat er een optimale combinatie ontstaat tussen warmte, licht en ventilatie. Om het ontwerp te kunnen verbeteren en te completeren kan men gebruik maken van kantelende ramen, pompen en ventilatoren.

Wanneer men dan bovendien nog zonnepanelen plaats voor de elektriciteitsvoorziening en/of de verwarming van het bouw en de warmwatervoorziening dan is men in staat om optimaal gebruik te maken van de kracht en de warmte die de zon ons te bieden heeft.

Zonnepanelen worden echter niet alleen maar toegepast in bedrijven ook woning krijgen steeds vaker een zonnepaneel om door het gebruik van zonne-energie te kunnen besparen op de energiekosten en hiermee het milieu te ontzien. Verder gebruiken steeds meer bedrijven in de land- en tuinbouw zonnepanelen om energie of warmte mee op te wekken. Dit is eveneens kostenbesparend en komt wederom het milieu ten goede. (zelf zonnepanelen toepassingen maken)

Een zonnepaneel kan worden gebruikt om stroom op te wekken of om water te verwarmen ten behoeve van de verwarming van een woning of ander gebouw. Verder kan men een zonnepaneel gebruiken om aan te sluiten op een boiler waardoor men warm water kan verkrijgen door de warmte en de kracht van de zon in plaats van conventionele energiebronnen zoals aardgas of, met behulp van fossiele brandstoffen opgewekte, elektriciteit te gebruiken.

samenom banner